dcsimg

Nytt i Vindkraftskurs.se

En mindre uppdatering av webbutbildningen vindkraftskurs.se har gjorts i början av oktober 2018.

Nya forskningsrön har lagts in, bland annat om vindkraftens påverkan på fåglar och fladdermöss samt om renar och vindkraft. Några nya filmer har också tillkommit - en om fladdermöss, filmer om den senaste forskningen inom vindkraft och ljud samt filmen från Lungsjön som handlar om närboendes upplevelser av vindkraftsutbyggnad. I kursmaterialet finns nu också information om ett 100 procent förnybart elsystem.

En större uppdatering kommer att lanseras under hösten 2019. Då ska också kursen kompletteras med en idébank som visar på lokalnytta och goda exempel.

Ett första webbinarium av fyra kommer att direktsändas under hösten 2019 och serien fortsätter sedan under 2019. Mer information kommer inom kort. Alla webbinarier filmas för att sedan vara tillgängliga via kurssidan.

Om vindkraftskurs.se
Vindkraftskurs.se är en webbutbildning som togs fram redan 2014 av Uppsala universitet Campus Gotland med stöd av Energimyndigheten genom Nätverket för vindbruk. För att hålla utbildningen aktuell uppdateras den årligen med senaste nyheter och forskningsrön.

Syftet med utbildningen är att öka kunskapen om vindkraft och specifikt om frågeställningar som är aktuella vid tillståndsärenden. Kursen riktar sig i första hand till handläggare i kommuner och länsstyrelser men är öppen för alla som vill lära mer om vindkraft.

Vill du veta mer om Vindkraftskurs.se, klicka här

 

Skribent: Noden för utbildnings- och kompetensfrågor
Senast ändrad: 2018-10-11